Het laatste nieuws

Het archief van alle officiële berichten..

Nieuwsoverzicht

Archief van alle berichten op Hizmetbeweging.nl

Voor alle persberichten en de laatste reacties, verzoeken wij u deze pagina in de gaten te houden. Het Hizmet-overleg, bestaande uit een selectie van enkele vooraanstaande sympathisanten van de Hizmet-beweging, is verantwoordelijk voor de officiële woordvoering voor de beweging in Nederland.

Contact opnemen kan via het Hizmet-overleg of de contactpagina.

Overzicht

De meest actuele berichten

Reactie Hizmet-beweging op onderzoek naar vier TRSO’s in Nederland

Vanuit de Hizmet-beweging hebben wij kennisgenomen van het onderzoeksverslag naar vier Turks religieuze stromingen en organisaties (TRSO’s) in Nederland, uitgevoerd in opdracht van de Tweede Kamer. Bij dit onderzoek stond de mate van integratie van de verschillende TRSO’s en inzicht in diens geldstromen centraal. Verder is er ook naar de onderlinge verhoudingen gekeken. Hieronder reageren […]

Publicatie visiedocument ‘Hizmet onderdeel van duurzaam Nederland’

De Nederlandse Hizmet-beweging het visiedocument De Nederlandse Hizmet: een beweging in beweging. Hierin worden vragen beantwoord over de visie, missie, organisatie en financiering van Hizmet, waarover nog steeds onvolledige en verkeerde kennis bestaat. De beweging laat zien dat zij na vijftig jaar migratiegeschiedenis onderdeel is geworden van de Nederlandse samenleving en daaraan een duurzame bijdrage […]

Gülen in NRC over gewelddadige ideologie van IS

“Het is een waandenkbeeld dat iemand in het paradijs kan komen door anderen te vermoorden.” Fethullah Gulen over hoe we onze jongeren kunnen en moeten weerhouden van de gewelddadige ideologie van IS (Daesh – Islamitische Staat) en de oplossing van de Hizmetbeweging (Gulenbeweging).

Gulen reageert op ontmoeting Trump en Erdogan

In de Washington Post is vandaag een stuk van Gulen verschenen over de ontmoeting tussen Trump en Erdogan die vanavond zal plaatsvinden.

Onderzoek Brits parlement: Gülen en beweging niet achter Turkse coup

Na onderzoek blijkt dat er onvoldoende bewijs is dat Gülen en de Hizmet-beweging schuldig kan worden bevonden van de Turkse couppoging. Na de Duitse inlichtingenchef Kahl, volgt ook het Britse parlement met een onderzoek waarin dit wordt aangegeven.

Alp Aslandogan, vertrouweling Fethullah Gulen in Nederland

alp aslandogan hizmet gulen movement

Alp Aslandogan staat de media vaak te woord wanneer zij in contact willen komen met Fethullah Gulen. Hij heeft EenVandaag en de NRC te woord gestaan over de huidige internationale aangelegenheden, maar ook kwesties die Nederland aangaan.

Hoofd Duitse Inlichtingendienst: “Gülen zit niet achter de coup”

Hoofd Duitse inlichtingendienst: Gulen zit niet achter coup

Het hoofd van de Duitse Inlichtingendienst BND verklaarde dit in een interview in één van Duitslands meest circulerende kranten Bild. De BND behoort tot één van ’s werelds sterkste inlichtingendiensten.

Hizmet roept op tot kalmte

Hizmet-beweging reageert op opgelopen spanningen tussen Turkije & Nederland en roept op tot kalmte.

Sitemap Hizmet-beweging in Nederland

Hier vindt u een overzicht van hoe deze website is opgezet en waar u welke informatie kunt vinden. U kunt direct doorklikken naar de gewenste pagina.

Denktank geen initiatief Gulenbeweging: Reactie op NRC

Reactie op de feitelijke onjuistheden van het NRC bericht ‘Onafhankelijke denktank blijkt van Gulenbeweging’.