Over deze Hizmet-nieuwsbrief (november 2020)

Met deze Hizmet-nieuwsbrief willen we geïnteresseerden op de hoogte houden van waar vele Hizmet-vrijwilligers dag in dag uit met passie en liefde zich voor hardmaken. Door beter inzichtelijk te maken wat de bijdrage is van Hizmet-vrijwilligers, hopen wij anderen te inspireren om ook activiteiten te ondernemen voor anderen of om samen de krachten te bundelen.


Bu haber bülteninin Türkçesini buradan okuyabilirsiniz: Türkçe haber bülteni


Hoe hoor je als moslim te reageren op spotprenten?

Helaas hebben de afgelopen weken geresulteerd in veel leed vanwege spotprenten. Tijdens de online bijeenkomst over Diversiteit volgens de Islam heeft Sophia Academy antwoord gegeven op de vraag hoe je als moslim dient te reageren op spotprenten. Het antwoord kun je in onderstaande video bekijken.

De straat op tegen radicalisering

Als onderdeel van het project tegen radicalisering is dialoogstichting Platform INS de straat op gegaan. Wat volgde was een zeer interessant gesprek met jongeren. Binnenkort zal hierover een video geproduceerd worden.

De interviewers en deelnemers gaven allemaal aan dat zij hele interessante gesprekken hebben gevoerd.

Crowdfunding voor slechthorende kinderen in Tanzania

Stichting Time To Help Nederland is een nieuwe crowdfunding gestart voor slechthorende kinderen. Help aub ook mee via www.timetohelp.nl of via onderstaande gegevens.

Week van respect

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse, nationale bewustwordingscampagne de Week van Respect. Hizmet-vrijwilligers hebben deze kans gegrepen om hun bijdrage te leveren aan deze belangrijke bewustwordingscampagne.

Dit werd ook op prijs gesteld door de Respect Foundation, die dit project hebben geïnitieerd:

De Respect Foundation heeft de ‘Week van Respect’ in het leven geroepen. Met als achterliggende gedachte:

Een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij; om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken en de spanningen toenemen. We richting ons hierbij op jongeren; de generatie van de toekomst. Samen met jongeren werken we aan een respectvolle samenleving.

Solidariteit met..

De Corona-crisis is nog steeds niet achter de rug, en zonder dat het heel zichtbaar is, blijven er veel mensen waardevolle werk verrichten voor anderen. En om enerzijds onze waardering hiervoor te uiten en anderzijds ons eigen bijdrage hieraan te leveren, blijven Hizmet-vrijwilligers hun solidariteit tonen met mensen uit verschillende sectoren.

Een greep hieruit:

De brandweer

Bedankt voor hun inspanningen

Meesters en juffen

In Utrecht.

Zorgmedewerkers

In het Brabantse Waalwijk.

Voedselbank

in Amsterdam en omgeving.

Vrouwen volgens de visie van Fethullah Gulen

“Ik beschouw vrouwen en mannen als de weerszijden van dezelfde eenheid.” – Fethullah Gulen

Vrouwen worden oneerlijk behandeld door mannen sinds jaar en dag. Helaas blijven aanranding en geweld tegen vrouwen bestaan ondanks toegenomen gewaarwording de afgelopen jaren.

In het kader van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, uitgeroepen door de Verenigde Naties, hebben wij Gulens visie op vrouwen gedeeld. Het is het waard om Fethullah Gulen zijn ideeën en visie op de positie van de vrouw te analyseren. Mede omdat Gulen een prominente islamgeleerde is die gedurende zijn leven op consistente wijze heeft gepleit voor vrouwenrechten.

Gulen’s visie op de positie van vrouwen is drievoudig:

  1. De innerlijke waarden van de vrouwen
  2. De rol van de vrouw in de maatschappij
  3. De positie van vrouwen ten opzichte van mannen

De invulling hiervan kun je in onderstaande video (Engels) ontdekken.