Over deze Hizmet-nieuwsbrief (januari – maart 2021)

Met deze Hizmet-nieuwsbrief willen we geïnteresseerden op de hoogte houden van waar vele Hizmet-vrijwilligers dag in dag uit met passie en liefde zich voor hardmaken. Door beter inzichtelijk te maken wat de bijdrage is van Hizmet-vrijwilligers, hopen wij anderen te inspireren om ook activiteiten te ondernemen voor anderen of om samen de krachten te bundelen.


Bu haber bülteninin Türkçesini buradan okuyabilirsiniz: Türkçe haber bülteni


De afgelopen tijd hebben veel Hizmet-vrijwilligers niet stil gezeten. Hieronder een beknopt overzicht van enkele activiteiten die zij hebben ondernomen.

Verkiezingen

De Tweede Kamerverkiezingen komen er weer aan. Om ons democratische recht zo optimaal mogelijk te benutten, zijn er door het hele land informatiebijeenkomsten georganiseerd. Onder andere met meerdere aspirant-Kamerleden, een staatssecretaris en minister. Er werden thema’s besproken op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, zorg, wonen, ondernemerschap, klimaat en hoe we de kunst van het samenleven kunnen versterken. Wij wensen alle politici heel veel succes aankomende dagen en hopen dat zoveel mogelijk mensen zullen stemmen!

Vanaf maandag 15 maart t/m woensdag 17 maart kan er gestemd worden. Let wel op je eigen gezondheid, dat gaat voor alles. Voor tips om zo gezond & veilig mogelijk te stemmen, klik hier.

verkiezingen 2021

Vrouwen verrassen op Internationale Vrouwendag

“He buurvrouw, kijk eens wat ik voor je heb!” zei hij toen de buurvrouw nietsvermoedend haar deur open deed:

Op Internationale Vrouwendag hebben vele Hizmet-vrijwilligers deze kans gegrepen om vrouwen in hun omgeving blij te maken. Buurvrouwen en andere vergeten vrouwen werden daarbij ook niet vergeten.

Mensen uitten hun dank in Den Haag

En in Nijmegen

Maar dit was niet alleen een dag van viering. Helaas zijn er ook nog vergeten vrouwen die onnodig lijden in gevangenissen. Zij werden ook niet vergeten.

Vrouwendag boodschap van Fethullah Gulen

Fethullah Gulen’s speciale Vrouwendag boodschap met zijn visie & kritiek op hoe vrouwen op de wereld gezien worden kunt u hieronder bekijken:

“Vrouwen kunnen alles worden wat ze maar willen. Helaas wordt dat nog niet overal zo gezien. Maar ik ben wel hoopvol gestemd over de toekomst.”

Brief van Nigar in lokale krant Groene Hart koerier

https://www.groenehartkoerier.nl/

Hoewel Nigar onlangs pas in Nederland is komen wonen, heeft ze de taal heel snel onder de knie gekregen en een ingezonden brief gestuurd naar haar lokale krant:

Brief Nigar in lokale krant

Liefdadigheid Time to help

Goededoelenorganisatie Time to help heeft dak- en thuislozen in Rotterdam te laten weten dat ze niet worden vergeten. Zij werden een schoudertas geschonken met winterspullen (sjaals, handschoenen) & verzorgingsproducten (zeep, tandenborstel, tandpasta & handgel) erin.

Rechter ‘onterecht terrorisme beschuldiging’. Turan Yazir blij met uitspraak

De Turkse krant Sabah moet een artikel over het voormalig Rotterdams raadslid Turan Yazir uitgebreider rectificeren dan tot nu toe gedaan. De krant moet benoemen dat ze het voormalig CDA-raadslid ten onrechte met terrorisme in verband heeft gebracht. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag besloten. Dit schreef het AD hierover.

EU project – Inclusive Europe

De stichting die zich inzet voor de kunst van het samenleven, Platform INS, is gestart met een nieuw Europees project. Daarbij wordt het integratieproces van pas gearriveerde migranten bevorderd door middel van een interculturele dialoog met de plaatselijke bevolking.

Meer informatie over dit project staat op de site van Platform INS.

INS is tegelijkertijd bezig met een groot Europees project om jongeren te versterken en radicalisering onder jongeren te bevechten.

Waardering en bloemetje voor minder zichtbare helden

Brandweer

Koninklijke Marechaussee

Link: https://www.instagram.com/p/CKpAczLh-fA/

En ook

Onrust en protesten: een oproep aan jongeren

Helaas zijn er ook gewelddadige protesten geweest op straat. De Hizmet-beweging riep jongeren op om te bedaren.