Over deze Hizmet-nieuwsbrief (juli 2020)

Met deze Hizmet-nieuwsbrief willen we geïnteresseerden op de hoogte houden van waar vele Hizmet-vrijwilligers dag in dag uit met passie en liefde zich voor hardmaken. Door beter inzichtelijk te maken wat de bijdrage is van Hizmet-vrijwilligers, hopen wij anderen te inspireren om ook activiteiten te ondernemen voor anderen of om samen de krachten te bundelen.


Bu haber bülteninin Türkçesini buradan okuyabilirsiniz: Türkçe haber bülteni


BELANGRIJK: We hebben jouw steun nodig!

Wij proberen zo goed mogelijk kennis over Hizmet te vergroten vanuit platform INS.
Deze nieuwsbrief die wij de afgelopen 8 maanden structureel versturen, is één van de middelen waarmee wij dat doel willen versterken.
Maar dit willen wij nóg beter doen, alleen hebben we hiervoor wel meer middelen nodig.

Daarom hebben wij jouw steun hard nodig!

Om nóg meer mensen, nog sneller en nog beter te kunnen informeren over Hizmet, is jouw steun van harte welkom. Maandelijkse steun het liefst. Zo kunnen wij onze diensten verbeteren en nieuwe projecten ontwikkelen. Door ons vriend te worden, help je ons meer mensen helpen. Zo worden we samen meer dienstbaar aan de samenleving.

Zo kun je ons versterken

Voor maandelijkse steun:

  1. Kies optie SEPA (doorlopende machtiging)
  2. Klik hier om ons te steunen: https://bit.ly/steun-hizmet-nieuwsbrief

Voor eenmalige steun:

  1. Kies optie iDeal
  2. Klik hier om ons te steunen: https://bit.ly/steun-hizmet-nieuwsbrief

Of klik hier om ons te steunen: https://bit.ly/steun-hizmet-nieuwsbrief

Waarom?

“De beste daad is de terugkerende daad. Ook al is het weinig.” zegt de geliefde Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Je wordt een vriend als je ons met een maandelijkse donatie steunt. Jij bepaalt zelf welk bedrag bij jouw situatie past. Een eenmalige donatie is uiteraard ook welkom.

Als vriend geef je niet alleen, je krijgt ook

Als je Vriend wordt van ons, krijg je de volgende privileges: ✓ Korting op boeken, cursussen en activiteiten Wij brengen geregeld hele waardevolle boeken onder de aandacht. Als vriend krijg je als eerste hierover bericht en ontvang je ook nog extra korting die anderen niet gaan krijgen. ✓ Jij beslist mee ‘Wie de oorzaak is voor een goede daad, is alsof diegene dit heeft uitgevoerd’, zegt onze Profeet (vzmh). Dat houdt in dat als jij de reden bent voor een goede daad, en iemand anders voert dit uit, dan ontvang jij ook alle zegeningen hiervoor. Als onze vriend mag jij daarom meedenken over wat wij gaan doen. Zo kun jij met goede ideeën komen en gaan wij ze proberen werkelijkheid te maken.


Rumi en Gezondheid

Gelukkig is het weer mogelijk om weer bij elkaar te komen om over belangrijke onderwerpen te spreken. Daarom hebben Hizmet-vrijwilligers in Amsterdam de Kunst van het Samenleven avond met thema Rumi & Gezondheid georganiseerd. Directrice Kirsten Lindeman van GGD Amsterdam was ook van de partij.


Waterput project in Afrika

Eén van de kenmerken van Hizmet-vrijwilligers is hun bereidheid om goede doelen te steunen. Zo zijn er al meerdere waterputten gerealiseerd in Afrika. Momenteel wordt er voor grondwater geboord in Kenia.

Meedoen kan via Time To Help: https://www.timetohelp.nl/donatie-pagina/


“Ik was vluchteling, nu ben ik Nederlander”

“Ik denk niet dat het genoeg is”, zegt Erkam, “maar mijn buren waren aangenaam verrast door mijn Nederlandse taalbeheersing na 1,5 jaar.” Samen met zijn vrouw vond Erkam het tijd om zijn buren uit te nodigen bij hun thuis, en dat deden zij dan ook.

Gelukkig waren de buren van Erkam zo lief dat een enkeling zelfs onderweg naar de begrafenis van haar moeder even 5 minuten langs kwam om een bosje bloemen te brengen. Nieuwkomer nodigt buren thuis uit “Toen sommige buren hoorden dat mijn vrouw de afgelopen 4 dagen druk bezig is geweest met alle eten te bereiden, vroegen sommigen zelfs om een kook-cursus. Ook boden sommige buren aan om onze taalcoach te worden. Naast de prachtige bloemen die we kregen, waren ze ook zo attent om een cadeau mee te nemen.”

En later deelde Erkam met ons dit hartverwarmende bericht die hij heeft ontvangen:


Kunst van het Samenleven webinars

Om nieuwkomers sneller zich welkom te laten voelen, organiseren sommige Hizmet-vrijwilligers cursussen. Door Corona worden deze nu online gehouden. Zo ook de webinar “Landkaart van Nederland: je sneller hier thuis voelen” die is gegeven op 9 juli door Oguzhan Rahimi en Saniye Çalkin.

En de tweede webinar Polarisatie en hoe hiermee om te gaan? werd gegeven op 16 juli door Dursun Can en Saniye Çalkin. Daarbij werd ook gesproken over wat Hizmet-sympathisanten kunnen doen om onbekendheid weg te nemen en verdeeldheid te verminderen.


Overhandiging Koninklijke onderscheidingen

Meerdere Hizmet-vrijwilligers werden dit jaar vereerd met een Koninklijke onderscheiding. Maar door Corona-maatregelen, werd de daadwerkelijke overhandiging uitgesteld tot voor kort. Hieronder zijn enkele beelden te zien van hoe de ceremonie eruit zag.

Dit werd ook opgepakt door de media:


Lezing Fethullah Gulen

Deze week staat islamgeleerde Fethullah Gulen stil bij sommige herinneringen van de allereerste paar retraitekampen.

Bekijk het hier: