Over deze Hizmet-nieuwsbrief (september 2021)

Met deze Hizmet-nieuwsbrief willen we geïnteresseerden op de hoogte houden van waar vele Hizmet-vrijwilligers dag in dag uit met passie en liefde zich voor hardmaken. Door beter inzichtelijk te maken wat de bijdrage is van Hizmet-vrijwilligers, hopen wij anderen te inspireren om ook activiteiten te ondernemen voor anderen of om samen de krachten te bundelen.


Bu haber bülteninin Türkçesini buradan okuyabilirsiniz: Türkçe haber bülteni


De afgelopen tijd hebben veel Hizmet-vrijwilligers niet stil gezeten. Hieronder een beknopt overzicht van enkele activiteiten die zij hebben ondernomen.

Burendag 2021

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar is nog groter dan voorheen. Daarom hebben onze vrijwilligers in het hele land deze kans gegrepen om samen met hun buren iets te doen. In Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Badhoevedorp, Hoofddorp, Alkmaar, Haarlem en nog veel meer plekken deden zij mee.

‘Ik wil graag iets terugdoen voor Nederland’

Dat zei Ahmet, die nu als vrijwilliger sinds kort steward is bij het NS-station in Maarheeze. Daar houdt hij het perron, de parkeerplaats en de fietsenstalling in de gaten. Het is een vrijwilligersbaantje. ,,Ik wil graag wat terugdoen voor Nederland. Anderen helpen.”

Lees hier het hele artikel.

Vredesweek 2021

Tijdens de nationale Vredesweek laten we al meer dan 50 jaar samen met duizenden mensen zien dat het ook anders kan. Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. Samen met scholen en studieverenigingen, kerken en moskeeën, boekhandels, bibliotheken en gemeenten zetten we vrede op de kaart. In het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd. Zo namen sommige van onze vrijwilligers deel aan het Vredesconcert:

Soep uitgedeeld tegen eenzaamheid

Om eenzaamheid in hun omgeving tegen te gaan, hebben meerdere vrijwilligers soep uitgedeeld aan hun buren.

En meer inspiratie

Veel moslims zoeken asiel in Europa en Nederland

Waarom komen zoveel moslims naar christelijke Europa om asiel aan te vragen? Deze vraag stond centraal tijdens de thema-avond van Sophia Academy.

Dag van de Democratie

Hoe kunnen we inclusief zijn?