Alp Aslandogan, vertrouweling Fethullah Gulen in Nederland

alp aslandogan hizmet gulen movement

Aslandogan is de directeur van ‘Alliance for Shared Values’, de Amerikaanse dialoogstichting van Hizmet gericht op ‘peaceful coexistence’ en waar Fethullah Gulen de ere-voorzitter van is. Aslandogan staat de media vaker te woord wanneer zij in contact willen komen met Fethullah Gulen en heeft EenVandaag en de NRC te woord gestaan over de huidige internationale aangelegenheden, maar ook kwesties die Nederland aangaan.

In Nederland heeft Aslandogan de NRC en EenVandaag te woord gestaan over de huidige toestand van de beweging in Turkije, de toekomst van Hizmet na Gülens dood en heeft hij het gehad over de toegenomen internationale spanningen tussen Turkije en Europese landen als Duitsland en Nederland.

Ook aan de situatie in Nederland is de nodige aandacht besteed en in het kader van meer openheid te bieden heeft de Hizmet-beweging in Nederland het initiatief genomen een vernieuwde website te lanceren (www.hizmetbeweging.nl) waarin zij een centraal aanspreekpunt bieden voor geïnteresseerden en de Nederlandse pers.

De aanleiding voor Aslandogan zijn komst is de uitnodiging die hij ontving om in het Europarlement te spreken op 21 maart. Tijdens zijn komst is hij op uitnodiging van media ook naar Amsterdam gekomen. Wij brengen u daarom graag op de hoogte van de uitgebreide uitzending van EenVandaag en het NRC-artikel dat verschenen is.


Klik hier voor het gehele NRC-artikel.