,

Welke kwesties stellen Fethullah Gülen en de Gülen beweging aan de orde?

Gülen heeft gesproken en geschreven over een breed scala van zaken, het individu, de overheid, democratie, religie, cultuur, diversiteit, integratie, vervreemding, het verleden en de toekomst, traditie en moderniteit, ethische waarden, educatie, tolerantie, conflict of samenwerking bij huidige gebeurtenissen, enzovoort.

Hij praat en schrijft over zaken als de analyse van de Turkse maatschappelijke structuur, religieus bewustzijn en de plek en rol van Turkije binnen de internationale gemeenschap en het recht van Turkije om vreedzaam en constructief mee te praten in internationale aangelegenheden.

De stijl van praten van Gülen en de manier waarop hij de thema’s behandelt zijn speciaal. Hij weidt meer uit over wat zou moeten zijn dan over wat is. Hij behandelt problemen of crises die Turkije teisteren, niet specifieke mensen, partijen of de staat. Gülen bespreekt deze zaken op een eenvoudige maar diepgaande manier voor het gemeenschappelijke/grotere goed.

De Beweging stelt deze ‘verborgen’ kwesties aan de orde op manieren die de collectieve aandacht richt op de kritische keuzes die de maatschappij moet bespreken en maken, zonder ideologisch te zijn. Het wil mensen onderwijzen door middel van deugdelijke projecten met flexibele strategieën.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0