,

Heeft de wereld een beweging als de Hizmet-beweging ‘nodig’?

De omstandigheden waarin we tegenwoordig leven vereisen een veel beter opgeleide, rechtvaardigere en vreedzamere wereld en het vereist de samenwerking tussen beschavingen.

De Hizmetbeweging investeert voortdurend en verricht voortdurend onderzoek naar individuele en institutionele verbetering en ontwikkeling. De Beweging werkt door wederzijdse besluitvorming, rotatie van voorzitters in leidinggevende functies en supervisie en inspectie van SMO’s door besturen. Ze besteedt de nodige aandacht aan expertise en goed advies. Haar deelnemers komen samen om effectieve en efficiënte SMO’s op te bouwen en te onderhouden, die lokale behoeften in veel verschillende samenlevingen in de wereld aanpakken.

De wereld zal waarschijnlijk menselijke inspanningen als die van de Hizmetbeweging nodig blijven hebben. Gülens ideeën, die het werk van de Hizmetbeweging inspireren, bieden intellectuele en spirituele hulpmiddelen die mensen helpen om de uitdagingen van het leven in de hedendaagse wereld het hoofd te bieden.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0