Oproep 4 mei Dodenherdenking: bid mee voor de overledenen

Hizmetbeweging in Nederland

Op 4 mei staan we gezamenlijk stil bij alle slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. ‘Dit nooit meer’ is onze hoop en wens hierbij.

Er zijn vele wijze lessen die we uit deze pijnlijke geschiedenis kunnen trekken. Voor onze jeugd biedt dit een kans om te leren van wat er is gebeurd door de eerdere generaties. Voor de oudere generaties is dit een herinnering voor waarom we genoodzaakt zijn om beter samen met elkaar op te trekken.

Oproep om samen te bidden

Daarom doen wij bij deze herdenking een oproep. Een oproep om samen met ons te bidden. Laten we samen bidden voor de slachtoffers van oorlogen. En laten we bidden voor de slachtoffers die door het Corona virus zijn komen te overlijden. Elk slachtoffer, waar dan ook ter wereld, is en blijft een slachtoffer. En laten we in onze gebeden een speciale plek geven voor de gezondheidswerkers, hulpverleners en andere essentiële medewerkers die in de frontlinie staan van de strijd om onze bevolking te beschermen. Want zij dragen bij aan het verminderen van het aantal doden en redden mensenlevens. In de ogen van God is het redden van mensenlevens en het begunstigen van de mensheid de meest nobele inspanning: De Koran houdt het redden van een leven gelijk aan het redden van de hele mensheid, en de profeet Mohammed (op wie God’s vrede en zegeningen zijn) zegt dat het beste van de mensen degenen zijn die andere mensen ten goede komen. En laten we bidden voor de wijsheid, eenheid en kracht die herhaling van deze gruwelijke fouten zal helpen voorkomen.