Over deze Hizmet-nieuwsbrief (23 april 2020)

Met deze Hizmet-nieuwsbrief willen we geïnteresseerden op de hoogte houden van waar vele Hizmet-vrijwilligers dag in dag uit met passie en liefde zich voor hardmaken. Door beter inzichtelijk te maken wat de bijdrage is van Hizmet-vrijwilligers, hopen wij anderen te inspireren om ook activiteiten te ondernemen voor anderen of om samen de krachten te bundelen.


Bu haber bülteninin Türkçesini buradan okuyabilirsiniz: Türkçe haber bülteni


3 lintjes aan Hizmet-vrijwilligers

Vrijdag werd bekend dat 3 vrijwilligers van Hizmet een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Vorig jaar kreeg Dursun Can in Tilburg deze eer en ditmaal ontving Izzet Özkan uit Zaandam, Basri Dogan uit Amsterdam en Selma Ablak deze eer.

RTV Zaanstreek weidde een mooi artikel aan Izzet Özkan: ‘Echte bruggenbouwer Izzet Özkan blij verrast’

Universiteit Leiden legde uit waarom Selma Ablak deze prijs ontving: Selma Ablak koninklijk onderscheiden tijdens digitale Lintjesregen

En het Turkse medium TR724 aan Basri Dogan: Turks bericht.

Ramadan in Corona tijden: 4 alternatieve manieren om anderen te helpen

De heilige maand Ramadan staat in het teken van vasten, saamhorigheid en met minderbedeelden delen wat je hebt. Dit jaar zullen helaas het gezamenlijk iftar-maaltijden nuttigen niet of zeer beperkt mogelijk worden voor moslims.

Daarom heeft dialooginstelling Platform INS 4 alternatieven bedacht voor hoe je toch liefdadigheid kunt doen in de Ramadan en het moois kunt delen.

En in Tilburg laat Dursun Can zien hoe het ook kan (via Omroep Brabant):

Lees hier het bijbehorende artikel: Als je niemand te eten kunt vragen tijdens de ramadan, kun je ook iets anders bedenken (via Omroep Brabant)

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3193561/Als-je-niemand-te-eten-kunt-vragen-tijdens-de-ramadan-kun-je-ook-iets-anders-bedenken

Opnieuw een hart onder de riem voor de Helden der Nederland

Cadeaus voor kinderen in AZC’s

De kunst van het samenleven houdt ook in dat je een glimlach probeert te toveren op de gezichten van kinderen die ‘onzichtbaar’ zijn.

En dakloze jongeren niet te vergeten

En dankzij de hulp van andere instellingen, staan we samen sterk!

Een cadeautje voor je buren

Heb jij ook een (nieuws)tip?

Laat het ons weten! Neem contact op.