ALPER ALASAG (4) Alper uit Rotterdam is secretaris bij dialoogstichting Platform INS. De heer Gülen is volgens hem een vredesactivist en onderwijsactivist. En hij loopt voorop in de dialoog tussen mensen. Van huis uit een islamitisch geleerde en denker heeft Gülen zijn ideeën zelf in de praktijk gebracht. “Daarom is hij een bron van inspiratie voor mij en voor vele anderen in Nederland, Turkije en elders ter wereld. Hij heeft sinds de jaren zestig een verbindende rol gespeeld in een verharde maatschappij waarin groepen vanuit verschillende ideologieën tegenover elkaar staan”. Volgens Alper heeft Gülen met dialoog andersdenkenden bij elkaar gebracht en veel betekend voor het bewaren van de vrede in Turkije. Sinds zijn studentenjaren is hij actief bij de beweging in Nederland betrokken. Eerst organiseerde hij huiswerkbegeleiding voor kansarme jongeren. Sinds 2000 is hij werkzaam bij Platform INS, wat vroeger Stichting Islam en Dialoog was. “Gülen heeft sociaal betrokken mensen, die zich in willen zetten voor de samenleving, concrete handvatten gegeven om ondanks verschillen en vooroordelen samen op te trekken”.

3 antwoorden
 1. Turkije Visums
  Turkije Visums zegt:

  Hey There. I found your blog using msn. This is a
  very well written article. I will be sure to bookmark it
  and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll definitely comeback.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ACHTERGROND – Een jaar geleden werd Turkije opgeschrikt door een corruptieschandaal rond de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) van president Erdogan. Zondag werd een nieuw dieptepunt bereikt, schrijft Alper Alasag. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.